Marika Hedin blir ny vd på RJ

2018-07-05
Marika Hedin blir ny vd på RJ

Riksbankens Jubileumsfonds styrelse har utsett Marika Hedin till vd för stiftelsen. Hon kommer närmast från Gustavianum, Uppsala universitetsmuseum.

Det är med stor glädje och tillförsikt som Riksbankens Jubileumsfonds styrelse har utsett Marika Hedin till ny vd. Hedin tillträder i samband med att nuvarande vd Göran Blomqvist går i pension vid årsskiftet efter 12 år som ledare för stiftelsen.

- Detta är en av de viktigare positionerna i Sverige för den som vill påverka forskningen och verka för en stark position för humaniora och samhällsvetenskaperna, nationellt och internationellt. Vi är därför väldigt glada för att hälsa just Marika Hedin välkommen som RJ:s nya vd, säger Maarit Jänterä-Jareborg, ordförande i styrelsen.

Marika Hedin är disputerad historiker och har en lång och bred erfarenhet som ledare för en rad olika museer och institutioner.

- Jag ser fram emot att tillsammans med styrelsen leda arbetet i Riksbankens Jubileumsfond. Forskningsfrågor har varit centrala för mig i alla mina tidigare roller. Riksbankens Jubileumsfond är en viktig strategisk aktör för humaniora och samhällsvetenskap, och för mig är det här ett förtroendeuppdrag, säger Marika Hedin.

Läs mer om Marika Hedin här. Marika Hedin börjar den 1 februari 2019.